1 Ocak-21 Şubat 2020 döneminde 19 milyon 953 bin dolar değerinde 7 milyon 900 bin dal çiçek ihracatı yapıldığını söyleyen Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, bu yılın aynı döneminde rakamlarda önemli bir artış gerçekleştiğini ve 9 milyon 500 bin dal çiçek ihracatı karşılığında 23 milyon 752 bin dolar gelir sağlandığını belirtti. 
Geçen yılın normal rakamlarının üzerinde bir ihracatı bu yıl gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, salgına rağmen 2021'e sektör olarak güzel girdiklerini ve İhracatta yüzde 19'luk artış gerçekleştirdiklerini söyledi. Çiçeğin normalde lüks tüketime giren bir ürün olduğuna dikkat çeken Yılmaz, piyasalardaki duruma bakıldığında sektördeki ihracatın durağan olması gerekirken hiç durmadığını ve hızlı şekilde de devam ettiğini belirtti. 

AVRUPA İHTİYACINI TÜRKİYE’DEN KARŞILIYOR

Çiçekte söz sahibi olan ülkelerin salgın sürecinde üretim yapamadığını, üretim yapan ülkelerin ise sınırların kapanması nedeniyle bunları gönderemediğini söyleyen Yılmaz, buradan oluşan açığı ise Türkiye’nin kapattığını vurguladı. Avrupa’nın Türkiye’ye yöneldiğini belirten Yılmaz, Avrupa’nın çiçek ihracatını Türkiye’den karşıladığını ve karşılamaya da devam ettiğini ifade etti. (AA)