Beyaz eşya sektörüne yönelik üretim yapan Boyplast,  iki yeni şirket yatırımıyla birlikte farklı sektörlerde de faaliyet gösterecek. Şirketlerden birisi petrol tabanlı plastiklerin kullanıldığı sektörlere çevre dostu hammadde üretecekken, diğeri ise üretim ve hizmet sektörü için yazılım geliştirecek. 
Biyoplastik hammadde üretimine yönelik Ar-Ge faaliyetlerine 2015 yılında başladığını ve Boyplast bünyesinde mikrobiyoloji ve biyoproses laboratuvarı kurduklarını belirten Boyplast A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, petrol tabanlı plastiklerin kullanıldığı sektörler için alternatif olabilecek hammadde üretimi gerçekleştireceklerini söyledi. 

BAKTERİ TABANLI HAMMADDE

İnnoovaplast’ ismiyle piyasaya sunulacak hammaddenin, petrol tabanlı olmayıp bakteri tabanlı olmasından dolayı toprakla buluştuktan sonra kendi kendini yok edeceğini vurgulayan Saraç, yok olan kısmının ise ayı zamanda bir gübre görevi görerek toprağa ve çevreye zarar vermeyeceğini ifade etti. Petrol kaynaklı plastiklerin neden olduğu çevre kirliliğinin arttığına dikkat çeken Saraç, bu soruna çevre dostu bir çözüm sağlayarak ambalajlamadan medikal ürünlere kadar tüm sektörlerde petrol türevi plastikleri biyoplastikle ikame etmekte olduklarını söyledi. 

OYUN SEKTÖRÜ İÇİN DE ÜRETMEK İSTİYORLAR

‘İntif Otomasyon ve Yazılım A.Ş.’nin de yazılım ve otomasyon alanında faaliyet göstereceğini aktaran Saraç, üretim ve hizmet sektörüne ERP, kalite, finans, maliyet ve dijitalleşme yazılımları geliştirerek, şirketlerin tüm süreçlerini yönetmesi adına uygulanabilir çözümler üreteceğini belirtti. İleroleyen dönemlerde oyun sektörü için de ürün üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Saraç, Üretimin kalbinden doğan bir şirket olarak sektörün ihtiyaçlarını bildiklerini söyledi.