Schneider Electric’in bu yıl sekizincisini düzenlediği Çevreci Şehirler yarışması sonuçlandı.Yarışmanın finalisti Cezayir, Birleşik Afrika Üniversitesi’nden ‘Latent Innovations’ ekibi oldu. Kazanan proje ise Yenilikçi Organik Fotovoltaik Sera Tasarımı olarak tanımlandı. Yarışmaya 24.000’den fazla genç yenilikçi, 163 ülkeden katılım sağladı.


Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında öncü firmalardan olan Schneider Electric, sekizincisini düzenlediği Çevreci Şehirler (Go Green in the City) öğrenci yarışmasının kazananları açıklandı. Yarışmayı Cezayir’den Birleşik Afrika Üniversitesi Su ve Enerji Bilimleri Enstitüsü'nden ‘Latent Innovations’ ekibi kazandı.

Bu başarı ile grup üyeleri aynı zamanda (Zvirevo Chisadza ve Tariro Cynthia Mutsindikwa), Schneider Electric'te çalışmaya başlama fırsatına ulaştılar. Diğer bir yandan Schneider Electric'in faaliyet gösterdiği, dünyanın herhangi bir yerindeki iki şehri ziyaret etme ve enerji sektörü uzmanları ile tanışma hakkına eriştiler. Öğrenciler, ziyaret edecekleri şehirleri kendileri seçecekler.