Ar-Ge’de odak noktasını çevreci ambalajlamaya çeviren Ak Gıda, AB destekli EUREKA Projesi kapsamında üç ülke iş birliğiyle yürütülecek Biyobozunur Ambalaj Projesi ile ilgili gerekli adımları attı.
300’ü aşkın ürün çeşidiyle sektörde bulunan Ak Gıda, ürünlerinin daha sağlık ortamlarda korunması adına cirosunun önemli bir bölümünü buradaki Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor.
Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları için 2019 yılında yaklaşık 5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Ak Gıda CEO’su Ali Sözen,  Ar-Ge yatırımlarını ihtiyaca göre her yıl en az cirolarının artış oranı doğrultusunda büyüttüklerini söyledi.
2020 yılı içerisinde TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında onaylanan ‘Peyniraltı Suyundan Yenilikçi Ürünlerin Geliştirilmesi’ projesi için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Sözen, ‘Biyobozunur Ambalaj Projesi’ni başlatmak için de gerekli adımları attıklarını belirtti.

“DAHA HAFİF FAKAT DAYANIKLI AMBALAJLAR HEDEFLİYORUZ”

Ambalajda dayanıklılığı esas aldıklarını, evsel atıkların düşürülmesine yönelik olarak daha düşük gramajı hedefleyerek geliştirmeler yaptıklarını aktaran Sözen, paket tasarımlarında yapılan değişimlerle nakliye sırasında daha hafif fakat dayanıklı ambalajlar elde etmeye çalıştıklarını belirtti.
Ambalaj malzemeleriyle ilgili olarak sürdürülebilirlik ve inovasyon konularına odaklandıklarını belirten Sözen, pastörize sütler ve daha önce sadece karton kutuda paketlenen meyveli sütleri geliştirerek PET şişelerde tüketicilere sunduklarını ifade etti. 
Sözen, Ar-Ge ve inovasyonun sadece süt ve süt ürünleri sektörü için değil bütün sektörler için başarının anahtarı olduğunu da vurguladı.