İSTANBUL (AA) –  Elektrikli mobilitenin geleceğine ışık tutan Peugeot, Cenevre Otomobil Fuarı’nda iki dünya tanıtımı ile gövde gösterisi yapacak. 

Peugeot, elektrikli versiyona sahip yeni Peugeou 508 ve Peugeot 208,Hybrid Sedan'dan geliştirilen Peugeot Sport Engineered 508 Concept olmak üzere iki dünya tanıtımını yapacak.

Bunun dışında Peugeot SW modellerinin yeni şarj edilebilir hibrit benzinli versiyonlarını, 3008, 508 sedan modellerini de tanıtacak. 

Peugeout bunun dışında standında sergileyeceği elektrikli Aslan ile markanın elektrikle geleceğe hazırlanma atılımına da vurgu yapacak. Ayrıca ziyaretçiler Paris Otomobil Fuarı'nın yıldızı olan ve markanın yüzde 100 otonom ve elektrikli araç vizyonunu gözler önüne seren PEUGEOT e-Legend Concept’ini de yakından inceleme fırsatı bulacaklar. Groupe PSA'nın en güncel araç platformu olan ve B ve C segmentlerinde kullanılan EMP2'yi tamamlayan CMP (Ortak Modular Platform) üzerinde Yeni Peugeout 208, yükseliyor. 


Platform müşterilere dizel veya benzin olmak üzere elektrikli motor veya içten yanmalı motor gibi farklı güç ve aktarma organı çözümleri sunuyor. Verimlilik yeni platform geliştirilirken esas alındı. Yeni platform, bir önceki F1 platformu ile kıyaslandığında 30 kg daha hafif ve otomobilin ağırlığını düşürmeye yardımcı oluyor.


 İçten yanmalı motorun motor hacimleri küçültülürken, güç üretimi optimize ediliyor, şanzıman oranları uzatılıyor ve start&stop donanımının kullanımı yaygınlaştırılıyor, mekanik sürtünme azaltılıyor. Yeni Peugeot 208'in CO2 emisyon salınımı bütün bu önlemler sayesinde azaltılıyor.


Tanıtımıyla birlikte yeni Peugeot e-208, yüzde 100 elektrikli bir versiyonla satışa sunulacak. 136 HP (100 kW) ve 260 Nm tork üreten elektrikli motor gaz pedalına ilk dokunulduğu andan itibaren titreşimsiz ve sessiz bir sürüş sunuyor. Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunan Peugeot e-208'de, orta konsoldaki ekran üzerinden sürüş bilgileri gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor.
Peugeot Sport mühendisliği ile geliştirilen ve Peugeot'nun elektrikli araçlara yaklaşımını gözler önüne seren Peugeot Sport Engineered 508 Concept'te Peugeot 508 Hybrid Sedan baz alındı.
Peugeot Sport mühendisleri benzersiz bir ivmelenme performansı elde etmek için üç motorun (önde bir adet 110 HP elektrik motoru, bir adet PureTech 200 ve arkada 200 HP elektrik motoru), iki güç kaynağının ve dört tekerlekten çekişin gücünü birleştirdiler. 


Toplamda sistem 500 Nm tork kullanıma sunuyor. Tork değeri ve söz konusu güç sayesinde 400 HP gücünde içten yanmalı motora sahip bir araca PEUGEOT Spor Engineered 508 Concept otomobili eşdeğer bir performans sergiliyor.


Peugeot Spor Engineered 508 Concept otomobili, 0'dan 100 km/s hıza sadece 4,3 saniyde  ulaşıyor, 11,8 kWh kapasiteli bataryasıyla 50 km'ye (WLTP) kadar elektrikli sürüş menzili sunuyor ve  son derece iddialı performans değerlerine karşın sadece 49 gr/km (WLTP) CO2emisyon salınım değerine imza atıyor.


Söz konusu gücü, dört pistonlu kalipere sahip 380 mm çapında hava kanallı diskler dizginleyerek otomobili güvenli mesafede durduruyor. Peugeot 508'den alınan şasi araç gövdesini alçaltmak için revize edilirken arka iz genişliği 12 mm ön iz genişliği ise 24 mm artırıldı. 


Fuarda Peugeot, ayrıca şarj edilebilir hibrit modeller de dahil çeşitli elektrikli araç çözümlerini de sergileyecek. Sonbaharda satışa sunulacak ve Haziran ayında siparişe açılacak olan Peugeot 508 Hybrid ve Peugeot 3008 Hybrid4 dışında, markanın otonom ve yüzde 100 elektrikli araçların geleceğine yönelik vizyonunu ortaya koyan Peugeot e-Legend Concept otomobil de fuarda sergilenecek.
Peugeot markanın yeni yüzü olan ve 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Aslan'ın elektrikli versiyonu dışında yeni marka imzası Motion & e-Motion ile elektrikli araç dönüşümüne dikkat çekecek. E-Metropolis Concept elektrikli scooter ve Electric VTC eT01 Belt Powertube elektrikli bisiklet olmak üzere Peugeot Motorcycles ve Peugeot Cycles markalarının yenilikçi elektrikli çözümlerini de fuar ziyaretçileriyle buluşturacak.