Doğan Holding, değer merkezli, öncü ve sürdürülebilir bir yatırım holdingi perspektifiyle yürüttüğü dijitalleşme, sadeleşme ve odaklanma gibi projelerle portföy yapısını dönüştürmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda şirket, Ekim ayında Çelik Halat için verilen teklifi olumlu değerlendirmiş ve Çelik Halat ve Tel San. A.Ş. firmasının bünyesinde bulunan %69,83'lük hissesinin %75’ini Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ve %25’ini ise Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına devretmek üzere çalışmalarını başlatmıştı. 29 Kasım 2022 itibarıyla Çelik Halat’ın satış ve pay devir işlemleri tamamlandı.

DOĞAN HOLDİNG, ÇELİK HALAT HİSSELERİNİN SATIŞINI TAMAMLADI

Çelik Halat’ın, yeni hissedarlarıyla ve yönetimiyle yoluna güçlü bir biçimde devam edeceğinden hiç kuşkum yok...

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı, Çelik Halat’ın 1997’den bugüne Doğan Holding’in bir parçası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
 
“Yatırım holdingi perspektifiyle yürüttüğümüz odaklanma ve portföy yapımızı dönüştürme kararımızın bir sonucu olarak, Çelik Halat’a gelen bu teklifi olumlu bir şekilde değerlendirerek Artaş İnşaat ve Betatrans Lojistik şirketlerine hisselerimizin satışını tamamladık. 1986 yılından beri hisselerinin %30’u Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan, 2018’den itibaren ise Türkiye’nin ilk halat Ar-Ge merkezi unvanını taşıyan Çelik Halat; bugün madencilikten ormancılığa, otomotivden beyaz eşyaya, tarımdan inşaata pek çok sektörde ve alanda kullanılan katma değerli ürünlerini 50’den fazla ülkeye ihraç etmekte olan, uluslararası pazarlarda söz sahibi çok güçlü bir şirket konumundadır. Bu yıl 60’ıncı yıldönümünü kutladığımız Çelik Halat’ın, yeni hissedarlarıyla ve yönetimiyle yoluna güçlü bir biçimde devam edeceğinden yana hiç bir kuşkum yok. Hayırlı olsun”

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

ÇELİK HALAT'IN TÜRKİYE'YE KATKISI DEVAM EDECEK

Modernizasyon ve yeni ürün gamı için yatırım programını hızlıca devreye alacağız...

ARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Çelik Halat’ın Türkiye ekonomisine katkısının devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:

“1997 yılında Doğan Grubu’na katılan ve 2022’de 60’ıncı yılını kutlayan Çelik Halat, Türkiye’nin lider çelik halat ve tel üreticisi. Sektöründe ilk halat Ar-Ge merkezine sahip olan Çelik Halat, Ar-Ge yatırımlarıyla ürettiği katma değerli ürünlerini 50’den fazla ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor. Artaş ve Betatrans olarak yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla, Çelik Halat’ı Türkiye ve Dünya pazarında daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda modernizasyon ve yeni ürün gamı için yatırım programını hızlı bir şekilde devreye alıyoruz. Çalışanlarıyla bir bütün olan Çelik Halatın bu yeni yolculuğunun ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”