CEM KARATAY - Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası’ndaki 80 milyon dolarlık dev yatırımının inşaatı ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlayacağı ve projenin 2021 yılının son çeyreğinde test üretimlerine başlamasının hedeflendiği bildirildi.

Dünyanın en büyük beş çelik üreticisinden olan Tayvanlı YC Inox firması, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde aldığı 35 bin ve 20 bin metrekarelik arazilere kuracağı fabrika yapılarının tasarım sürecine başladı ve bu kapsamda mimarlık-tasarım firması Iglo Architects ile anlaştı.

Dilovası Makine İhtisas OSB'deki iki ayrı parsel üzerine kurulması planlanan Paslanmaz Boru Üretim Tesisi ile paslanmaz sac yüzey işlemleri için Service Center Binası ve idari merkezleri tasarlanırken, hafriyat çalışmaları devam eden arazilerde planlanan 60 bin metrekarelik kapalı alana sahip yapıların inşaatına ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

80 MİLYON DOLARLIK YATIRIM, 300 KİŞİYE İSTİHDAM

Türkiye’de sıfırdan yapılacak ilk Tayvan yatırımı olması nedeniyle farklı sektörlerdeki Tayvanlı firmaların da yakın takibinde olan yatırım ile birlikte 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Pandemi sürecine karşın hız kesmeden çalışmaların devam ettiği ve ilerleyen projede 2021 yılının son çeyreğinde test üretimlere geçilmesi öngörülüyor.