Cargill, Türkiye'de 60’ıncı yaşını kutluyor. Bu süre içerisinde yatırımlarına devam eden Cargill, bu sayede büyümesini sürdürdü. Yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine sağladığı katma değer sayesinde de üretim üssü konumuna ulaştı. Cargill’in 66 ülkeyi içine alan Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesindeki operasyonlarındaki stratejik merkezi İstanbul oldu. Son olarak şirketin Hindistan merkezli gıda operasyonlarının yönetimini de İstanbul’dan yapacak.  

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ÜRETİM VE YATIRIM BÖLGESİ

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Murat Tarakçıoğlu, “Türkiye, salgın sonrası dönemde önemli bir üretim ve yatırım bölgesi olarak öne çıktı. Cargill Türkiye, bölgede daha büyük bir liderlik rolü üstlenmeyi planlıyor. Bu amacına ulaşabilmek içinse eşsiz bir konumu bulunuyor. Türkiye'de 60 yıl boyunca ürün çeşitliliğine odaklandık.  Tüketici trendlerine uygun inovatif gıda ürünleri ile bitkisel bazlı, sürdürülebilir ürün alternatifleri geliştirdik. Önümüzdeki 60 yıl boyunca önceliklerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bitkisel bazlı proteinler, biyoendüstriyel ve farmasötik kalitesinde ham maddeler gibi katma değerli ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz." dedi. (AA)