İSTANBUL (AA) - Tekstil sektörünün önemli firmalarından olan Camp Tekstil, Güney Koreli endüstri devi Kolon Industries ile iş birliği ve yatırım anlaşması gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak Camp Tekstil tarfından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye ve Türk şirketlerine duydukları güveni attığı imzalarla ve yapılan büyük yatırımlarla teyit eden Kolon, Camp Tekstil'den hem ürün tedarik edecek hem de aynı zamanda Türkiye'de yatırım yaparak üçüncü ülkelerde Camp Tekstil ile beraber hareket edecek.

Anlaşmanın imza töreni, Camp Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Şentürk ile Kolon Industries Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yetkililerinin katılımıyla şirketin İstanbul'daki merkez binasında gerçekleştirildi.

İmza töreni sırasında konuşma yapan Erhan Şentürk, Kolon Industries ile iş ortaklıklarının 2018' yılında başladığını söyleyerek, iş hacimlerinin her geçen gün artarak sürdüğünü söyledi.

Şentürk, "Güney Kore'nin lider firmasının premium erkek ve kadın spor giyim, golf giyim, denim konfeksiyon üretimlerini yapıyoruz. Birlikte yatırım imkanlarını değerlendirerek, dünya modasına tasarım ihraç edeceğiz." şeklinde konuştu.

Dünyanın seçkin markalarına 20 senedir kreasyon tasarladıklarını kbelirten Şentürk, şöyle devam etti:

"Tecrübeli ve işinde uzman insan kaynağımız ve üretim kalitemizle, denim ve non-denim küresel tekstil endüstrisinde modaya yön vermeyi ve lider üretim firması olmayı hedefliyoruz. Camp Tekstil olarak toplamda 10 bin metrekarelik entegre tesisimizle yıllık 2 milyon adet üretim kapasitesine sahibiz. Teknoloji yatırımlarımız hızla devam ediyor ve üretimin her aşamasında çevreyi gözeten ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen bir anlayışla karbon ayak izimizi azaltmayı ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmayı kendimize misyon edindik."