İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu, dünya cam endüstrisinin önde gelen isimleriyle İtalya'nın kuzeyinde bulunan Porto Nogaro düzcam üretim tesislerinde bir araya geldi.

Şişecam'dan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplamda 33 ülkenin temsil edildiği Uluslararası Cam Komisyonu'nun (ICG) İcra ve Danışma Kurulu Üyelerinin buluştuğu etkinlikte ICG 2030 stratejileri tartışılırken, Haziran ayında Boston'da düzenlenecek olan Genel Kurul  için de hazırlık çalışmları yapıldı.

Cama dair tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu konumunda olan  Şişecam Topluluğu, İtalya'nın kuzeyinde bulunan Porto Nogaro düzcam üretim tesisinde Uluslararası Cam Komisyonu'nun (International Commission on Glass - ICG) İcra Kurulu Toplantısında ev sahipliğini üstlendi.

Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı ve ICG İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener Oktik ve Şişecam Flat Glass Italy SRL Genel Müdürü Beytullah Şahin önderliğinde  yapılan üretim tesisi gezisinden sonra fabrikanın içinde gerçekleştirilen toplantılarda öğleden önce International Commission on Glass 2030 stratejileri ele alındı. Haziran ayında Boston'da yapılacak ICG Genel Kurul hazırlıkları çalışmaları da tamamlandı.

Şimdidye kadar  İtalya'da toplamda 120 milyon avroluk yatırım gyapan Şişecam Topluluğu'nun bazik krom sülfat üretiminde dünyada lider, kromik asit üretiminde ise Avrupa'da lider durumda bulunmasında İtalya'da yapmış olduğu yatırımlar büyük tol oynuyor.