Citrix, Covid-19 salgınının ofis çalışanlarının uzaktan çalışmaya yönelik algıları üzerindeki etkisi üzerine araştırma çalışması yaptı. 

Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İsviçre, Hollanda ve Güney Afrika’nın yer aldığı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesini kapsayan, 4250 ofis çalışanının katıldığı araştırmaya göre,  katılımcıların %82’si, uzaktan çalışma modelinin pandemi sonrasında daha yaygın olarak benimseneceği konusunda ortak düşünüyor.

Araştırmaya katılanların yarısından fazlası (%52’si), gelecekte hem ofisten hem de uzaktan çalışabileceği hibrit bir modeli tercih edeceğini söylerken yalnızca %14’ü gelecekte her gün ofise gitmek istediğini belirtiyor. 

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇALIŞANLARI ELDE TUTMANIN ANAHTARI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte şirketler, geçtiğimiz 12 ay boyunca operasyonel zorluklara odaklanarak, belirsiz dönemde ayakta kalabilmek ve hizmet sürekliliğini sağlayabilmek için çalışıyor. 

Ancak sıradaki aşamanın, pandemi sonrası işlerin geliştirilmesine olanak sağlayacak bir çalışan deneyimi olacağı düşünülürken araştırmanın ortaya koyduğu üzere uzaktan ve esnek çalışma seçenekleri, gelecekte üstün yetenekli çalışanları cezbetmenin ve elde tutmanın anahtarı olacak. 

Buna göre, katılımcıların %45’i, iş değişikliğine gidecek olsa yalnızca uzaktan çalışma olanağı sunan bir pozisyonu kabul edeceğini öne sürüyor. 

Araştırma, katılımcıların %36’sının geçen yıla kıyasla yeni kişisel projelere başlama olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koyarken, buna ek olarak katılımcıların %24’ünün de ek bir işe girme veya birden fazla kariyere atılma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.  

Citrix’e göre, işletmelerin de geleceklerini koruma altına almak için hibrit çalışma stratejilerini sağlamlaştırmaları gerekiyor.