Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından gerçekleştirilen 9. Boğaziçi Zirvesi, 80 ülkeden gelen iş adamı, siyasetçi ve fikir önderlerini İstanbul'da buluşturdu. İş gücü, yetenek yönetimi şirketi ADP'nin Kurucu Eş Başkanı Dr. Ahu Yıldırmaz, günümüzde bir yandan işsizlik var gibi görünse de nitelikli iş gücünü işletmeye çekmenin bugün her zamankinden çok daha zor olduğunu kaydettiği konuşmasında, mevcut çalışanları şirkette tutabilmenin yöneticilerin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Çalışanların işyerlerinde öncelikle esneklik, açık bilgi paylaşımı, özgürlük aradığını ifade eden Dr. Ahu Yıldırmaz, yeni becerilere sahip çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

"KAPSAYICI İŞ MODELLERİ GELİŞTİRİLMELİ"

Boğaziçi Mezunu İş İnsanları Derneği - BRM Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Gürsel, yeni pazar, sadık müşteri ve mutlu çalışan üçlüsünü hedefleyen iş insanlarına 'kapsayıcı iş modelleri' geliştirmelerini öğütledi. Business Call to Action (BCtA) Direktörü Paula Pelaez ise kimseyi geride bırakmadan kalkınmayı sağlamanın ana hedefleri olduğunu, somut sonuçlar elde etmek için sosyal etkiyi ölçmenin elzem olduğunu kaydetti.

TÜKETİCİ ANLAM VE SOSYAL FAYDA BEKLİYOR

Günümüzde iş yapma yöntemlerinin ciddi anlamda değiştiğini söyleyen Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, hem çalışanların hem de tüketicilerin anlam ve sosyal fayda beklentilerinin arttığını kaydetti. Bu noktada kurum kültürünün de önemli olduğuna değinen ve yeni kuşak çalışanların da etkisiyle tekstil sektörünün çevreye daha duyarlı bir noktaya geldiğini vurgulayan Yavuz, Mavi’de cinsiyet eşitliği, eğitimde fırsat eşitliği ve ekolojik denge gibi projelerin tam ve çok boyutlu çalışan katılımıyla devam ettiğini söyledi.