İSTANBUL (AA) - 129 senedir Türk sanayinin lider oyuncularından birisi olan Yıldızlar Yatırım Holding, endüstrinin merkezi durumunda olan Kocaeli’de paylaşımcı ve verimli büyümesine devam ediyor.

Yıldızlar YatırımHolding tarqfından yapılan açıklamaya göre, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. senesinde Yıldızlar Yatırım Holding Kocaeli’de büyümeye istihdam sağlamaya devam ediyor.

Orman ürünleri, gübre, kimya ve demir-çelik, liman işletmeciliği gibi birbiriyle entegre sektörlerde faaliyette bulunan Yıldızlar Yatırım Holding, yurt içi ve yurt dışındaki tesislerinde 4 bin 500 kişiye istihdam imkanı sağlıyor.

Yıldızlar Yatırım Holding, bu istihdamnı yaklaşık 2 bin 500’e yakınını ise, grubun üretim merkezi olan Kocaeli’de gerçekleştiriyor.

Ekonomide yaşanan sıkıntılı dönemde birçok şirketin ve holdingin istihdamı düşerken, Yıldızlar Yatırım Holding, geçen sene istihdamını yüzde 18,4 oranında yükseltti.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız,  firmanın ikinci faz yatırımının ise 2020 senesinde faaliyete geçeceğini ve böylece çalışan sayısını da artırmış olacaklarını söyledi.