2009 yılı Ağustos ayında Sun Holding A.Ş. bünyesinde, 57 kişiden oluşan bir Ar-Ge Merkezi kurulmuş, 29 Ocak 2010 tarihinde 5746 Sayılı Kanun kapsamında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi belgesi onaylanmıştır. 2013 yılında firma yapısı değişmesine bağlı Ar-Ge Merkezimiz bugün Sun Tekstil Ar-Ge Merkezi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Proses geliştirme çalışmalarıyla ilk adımlarını atan Ar-Ge Merkezimizde ürün inovasyonuna yönelik 4 ana segmentte; savunma sanayi, otomotiv, medikal-yatak ve inovatif giyim ürünü alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

ÖDÜLLÜ AR-GE MERKEZİ

Sun Tekstil Ar-Ge Merkezi olarak, sanayi-üniversite iş birliğini ve açık inovasyonu ön planda tutuyoruz. TÜBİTAK ve üretim odaklı projelerimizle yeni yetkinlikler ve yenilikçi ürünler geliştirmek üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların birçoğu devam eden ürün odaklı projelere ve ürünlere uygun sektördeki firmalara sunulmakta, böylece değerli partnerlikler geliştirilmektedir.

Ar-Ge çalışmalarımızda sistematik metotların yerleşmesi, hedefler çerçevesinde çalışılması ve inovasyon yol haritamız doğrultusunda ilerlememizle birlikte giderek artan bir başarı yakalanmıştır. Proje çıktılarının akademik makale haline getirilerek paylaşılması, bunun yanında üniversitedeki bilginin sanayiye aktarılması ve sanayide pratikte uygulama alanı bulması da bu sürecin önemli sonuçlarındandır.

Çalışmalarımız neticesinde, Tekstil Ar-Ge Merkezleri arasında büyük bir prestij sahibi olduk. 2017 yılında Sun Tekstil Ar-Ge Merkezi olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası’nda “İnovasyon Yaşam Döngüsü” kategorisinde tüm sektörler arasında ikinciliği elde ettik. Ayrıca son iki yıldır, Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği’nin (UTİB) düzenlediği Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde, “En İnovatif Tekstil Firması” seçilmemiz başarımızın istikrarlı bir başarı olduğunu göstermektedir. Ülkemiz ve dünyamız için değer yaratmaya, inovasyona devam etmeyi ve böylece daha büyük başarılara ulaşmayı hedefliyoruz.