Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgeleri Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede katılırken ayrıca BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Bursa’da faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin yöneticileri ile bölge müdürleri de katıldı. 

“YENİ YATIRIM ALANLARI OLUŞTURULMALI” 

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede; Bursa Sanayisi için yeni yatırım alanlarının oluşturulmasına dikkat çekerek Bursa’daki sanayi alanlarının toplam yüzölçümü içindeki payının yalnızca binde 8 olduğunu söyledi. Büyükdede konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bakanlık olarak sanayisi gelişmiş olan tüm illerde sanayicilerle bir araya geliyoruz. Bursa Türkiye için çok önemli bir sanayi merkezi. Özellikle otomotiv ve tekstil alanında üretimin merkezi. Sanayi açısından gelişmeye oldukça müsait bir şehir. Sanayicilerimizin de bu konuyla ilgili taleplerinin olduğunu biliyoruz. Bakanlığımıza ulaşan talepleri istişare etme imkanı bulduk. Bursa sanayisinin mevcut 50 milyon metrekarelik alanının en az 25 milyon metrekare daha genişletilmesi yönünde bir talep var. Bursa bunun için çok müsait bir şehir. Bakanlık olarak bu gelişime katkı sağlamaya hazırız. Bursa’dan büyük beklentilerimiz var. Kentin ekonomiye katkılarının daha da artacağına inanıyorum. Yerli otomobilin de geldiği şehir olarak Bursa artık bunun için ihtiyaç duyulan altyapıyı da geliştirmek zorunda.” dedi.

“PANDEMİ SONRASI FIRSATLARA HAZIR OLMALIYIZ”

Toplantıda söz alan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, pandemi döneminde oluşan ve oluşacak olan yeni dünya düzeniyle ilgili önemli fırsatlar olduğunu belirtti. Burkay, konuşmasına şu sözlerle devam etti. “BTSO olarak firmalarımızı yeni ekonominin sağladığı fırsatlara hazır hale getirmek amacıyla projeler geliştiriyoruz. Örneğin; TEKNOSAB, BUTEKOM, MESYEB, Model Fabrika gibi projelerimizle Bursa sanayisinin dünya ile rekabetinin sürdürülebilir olmasına imkan sağlıyoruz. Bursa hem ülke ekonomisi hem de ihracatı açısından önemli bir konumda yer alıyor. Bursa olarak mevcut gücünün 50 yıl sonrada sürdürmesini amaçlıyoruz. Bu amacımıza ulaşabilmek için sanayicilere yeni yatırım alanlarının açılması gerekiyor. Bursa’da sanayide kullanılan toplam alan Çin Guangzhou’daki tek bir fabrikaya eşit. Büyüyecek alanımız olmadan dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’nin aklı burası. Tüm bunları göz önüne alarak bu bölgeye yön çizmemiz gerekiyor.” dedi.