BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yalın üretim süreçleriyle beraber verimlilik ve kalite artışı sağlamak maksadıyla kurguladığı "Model Fabrika"da işletmelere yönelik eğitimlere başlandı.

BTSO'dan mkonuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bursa Model Fabrika'da, "Öğren-Dönüş" uygulamasının temeli olan etaplar kapsamında eğitim düzenleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle gereçkleştirilen eğitimlerde Bursa Model Fabrika (BMF), deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak teori ve pratiği birleştiriyor. Fabrika, KOBİ’lerin dijital üretime geçiş uygulamalarına hız katarken, Bursalı firmaların bu sürece uyumlarını kolay hale getiriyor.

Firma üst yöneticilerine ilk olarak sınıf ortamında işletmelerdeki verimlilik ve kaliteyi artırmak maksadıyla 19 farklı modül hakkında sunum yapılıyor. Proses akışlarından standartlaştırmaya, değer akış şema hazırlanmasından iş - zaman etüdüne kadar farklı başlıklarda firma çalışanlarına detaylı brifing sunuluyor.

Teorik eğitimlerin sonrasınsa firma yöneticileri Model Fabrika’nın uygulama alanına geçiyor. Bu bölüm, yöneticilere teorik olarak verilen sunumun uygulamalı olarak anlatılması şeklinde gerçekleşiyor.

Bursa Model Fabrika, yanlızca işletmelere yönelik verilen eğitimlerle sınırlı kalmıyor. Fabrika içi danışmanlık uygulamaları kapsamında merkez, ayrıca yalın üretimden dijital dönüşüme giden yolculukta firmaların yanında yer almayı sürdürüyor. Model Fabrika’nın görevli uzmanları bu süreçte firmaların sürece hızlı uyumu için destek sağlıyor. Bu uygulama, merkezin teorik ve pratik eğitim yöntemlerinin deneyimsel öğrenme prensipleri çerçevesinde birleştirilmesine de katkı sağlanıyor.