BURSA (AA) - Bursa'da hizmete giren model fabrika, yalın üretim aşamalarıyla kalite ve verimlilik artışı sunarken, firmalara da yeni sanayi devrimine geçişte rehberlik görevi üstleniyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasın (BTSO) tarafından yapılan basın  açıklamasına göre, BTSO, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle gerçekleştirilen "Bursa Model Fabrika", deneyimsel öğrenme teknikleri sayesinde teori ile pratiği bir araya getiriyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren ve üretim geliştirme modelleriyle gerçek fabrika ortamı şeklinde kurgulanan model fabrika, KOBİ'lerin dijital üretime geçiş uygulamalarını hızlandırırken Bursalı şirketlerin bu sürece adaptasyonlarını da kolaylaştırıyor.

Model fabrikanın eğitim sürecinde yalın üretim tekniklerinin gerçekleştirilmesi ile işletmelerin bu alanda dönüştürülmesine destek sağlıyor. Sürecin bitiminde ise firmaların dijitalleşmeyle Endüstri 4.0 düzeyine ulaştırılmasına katkı sunuyor.

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise; Türkiye'nin yeni sanayi döneminin gerisinde kalmasını istemediklerini belirterek,  Bursa iş dünyasının talepleri yönünde kurgulanan model fabrikanın, "yapay zeka" ile"nesnelerin interneti" gibi yeni kavramların firmaların iş yapış şekillerini ciddi ölçüde değiştirdiği dijital çağda rekabetçiliği yükselteceğini söyledi.