BURSA (AA) –  BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'dan Rusya'nın başkenti Moskova'ya, Uzay-Havacılık ve Savunma ile Makine UR-GE projeleri kapsamında,35 kişilik bir heyet gönderildi. BTSO ile Moskova Ticaret ve Sanayi Odası ile ziyaret sırasında bir de iş birliği protokolü imzalandı.
İmza töreni Moskova Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Törende konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, dünyada ülkelerin yerine şehirlerin rekabet içinde olduğunu ifade etti.
Şener, ayrıca şunları kaydetti:"Moskova’da, Bursa iş dünyası ile iş birliği yapmak adına göstermiş olduğunuz istek ve gayretten büyük memnuniyet duyduk. BTSO olarak üyelerimizin Moskova ile ticaretinde ve yeni yatırımları gerçekleştirmesi konusunda desteklerinizi bekliyoruz.
Jeopolitik konumu ve ekonomik büyüklüğü itibariyle Moskova önemli bir şehir.  Sadece Rusya'nın değil, Moskova, Avrasya pazarının da başkenti konumunda. Üyelerimize iş birliği anlaşmamız, bu büyük pazarda yeni fırsatların kapısını aralayacak. Sanayi dönüşümündeki rolüyle ve üretim tecrübesiyle Bursa da ülkemizin lider şehirleri arasında.  Vizelerin kaldırılmasına ilişkin çalışmalarla birlikte yatırımların ve ticaret bağlantılarının ivme kazanacağına inanıyorum."
Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan da Moskova'nın Rusya ekonomisi üzerindeki ağırlığıy ve 20 milyona yakın nüfusu ile lokomotif şehirler arasında bulunduğunu aktardı.Özel ekonomi bölgelerinde Rusya'da vergi indirimleri uygulandığını belirten Vardanyan, 
" Rus pazarında uzun zamandır Türk firmaları önemli başarılara imza attı. Tekstil, makine ve bankacılıkta da Türk firmalarının yatırımları var. Havacılık, uzay  ve savunma başta olmak üzere farklı sektörlerde de başarılı olacağınıza inanıyorum. Yeni iş birlikleriyle çok daha verimli çalışmalar yapabiliriz. Özellikle üçüncü ülkelerle de birlikte savunma alanında iş birliği yapabiliriz." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şener ile Vardanyan, iş birliği protokolüne imza attı.