BURSA (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, tekstilde yeni teknoloji ve metotlar ile katma değerli ihracatın artırılması gayesiyle gerçekleştirilen "Techxtile Start-Up Challenge", 22-23 Ekim tarihleri arasında Bursa'da yapılacak.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Ticaret ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları himayelerinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) iş birliğiyle gereçkleştirilecek olan organizasyonda, proje sahipleri jüri üyelerine projelerini anlatacak.

Dereceye girecek proje sahipleri, İtalya'nın Milano kentinde 10 gün süreli "Kuluçka ve Hızlandırıcı Program"a katılım, bir senelik profesyonel mentorluk desteği, Ulukoza programı ile 200 bin lira değerinde TÜBİTAK hibesine başvuru, patent müracaatı ve yüzde 100 firma kuruluş desteklerine layik görülecek.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında, tekstil ihracatında katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yeni girişimci ve tasarımcıların teşvik edilmesini  hedeflediklerini belirtti.

EnginTürkiye'nin en önemli sektörlerinden birsii olan  tekstilde var olan gücü korumak ve bunu bir adım öteye taşımak istediklerini vurguladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay  ise klasik yatırımcı profilini, "start-up"lara yatırım yapacak girişimci formatına dönüştürmek gerektiğini dile getirdi.

Dünyanın değiştiğini ve dönüştüğünü vurgulayan Burkay, "Bu dönüşüm umutlar da vadediyor. Bu umutları ürüne çevirmek, yatırımcı profilimizin kalitesiyle çok ilintili. Amacımız, artık şehirlerin bölgelerin yarıştığı bu dönemde Bursa'yı farklı ve güçlü bir yere taşımak." eeklinde konuştu.

Toplantıda, BEBKA Bursa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erhan Öztürk, Ventures Mentors League Üst Yöneticisi ve Proje Koordinatörü Ufuk Batum hazır bulundu.