BURSA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür olan Vekili Kaya Yıldız, Bursa'da 2020 senesi sulama sezonunda 1 milyon 89 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanacağını ve bu tarım arazilerinde yapılacak sulu tarımla birlikte, 2020 senesi birim fiyatlarıyla milli ekonomiye 533 milyon 732 bin 500 lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, DSİ'nin yatırımlarıyla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam bildirildi.

Türkiye'de suyun dörtte üçünün sulamada kullanıldığı yer alan açıklamada, şunlar bilgiler yer aldı:

"Bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz. Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda ise yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir."