BURSA (AA) - Türkiye'nin bazı illerindeki maden ocaklarından çıkarılan 2 bin 200 blok mermerin sergilendiği "Bursa 5. Uluslararası Blok Mermer Fuarı" bitti.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle 23-26 Ekim'de TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarı, 46 ülkeden toplam 20 bin 719 kişi gezdi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü olan İlhan Ersözlü, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu yazılı açıklamada, 5 sene önce başlayan bu fuarın uluslararası bir sektör buluşmasına dönüştüğünü vurguladı ve madenciliğin Türkiye açısından ciddi bir gelir kapısı olduğuna dikkat çekti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise fuar sayesinde kentin mermer ve doğal taş sektöründeki potansiyelinin dünyaya tanıtıldığını vurguladı.

Bursa'nın farklı renk skalası ve kalitesiyle dünya pazarlarında önemli bir rekabet avantajına sahip olduğunu değinen Burkay, "Bu sene48 şehirden 205 firmanın katıldığı fuarda toplam ağırlığı 60 bin tona varan 2 binin üzerinde blok mermer sergilendi. Fuar süresince sergilenen tüm blokların büyük bölümü başta Çin ve Hindistan olmak üzere 46 ülkeden gelen yabancı alıcılara satıldı." şeklinde konuştu.

MADSİAD Başkanı olan Erol Efendioğlu ise küresel ekonomik daralmanın etkilerini hissettiklerini ve gelecek sene fuara daha fazla ziyaretçi beklediklerini söyledi