Online doktor hizmeti sunan Bulutklinik'e olan talep, pandemi sürecinde önemli oranda arttı. Bulutklinik,  hasta ve doktorları sanal bir platformda bir araya getirerek temel sağlık hizmetlerinin alınabilmesini sağlıyor.
Bulutklinik’ten yapılan açıklamaya göre, Bulutklinik’ten hizmet alan klinik sayısı 2021 yılı başından itibaren yüzde 100'ün üzerinde artış kaydederek,  2 binden 4 bin 70’e ulaştı. 2020 yılı başında Bulutklinik’e kayıtlı hasta sayısı 345 bin iken bu sayı, 2021 yılı başında yaklaşık yüzde 150’nin üzerinde arttı ve 865 bine çıktı. 3 bin olan hizmet alan kullanıcı sayısı da 2021 yılı başında yüzde 110 artış ile 6 bin 291 kişiye yükseldi. 

ONLİNE SAĞLIK HİZMETLERİNE TALEP ARTACAK

Pandemi döneminde sağlık sektörü içinde değişimin kaçınılmaz olduğunu belirten Bulutklinik Kurucu Ortağı Ali Hulusi Ölmez, bu noktada 2016 yılında kuruluşunu gerçekleştirdikleri Bulutklinik’te daha önce Türkiye’de yaygın olmayan online muayene hizmetinin altyapısını hastalara ve doktorlara sunduklarını ifade etti. Bulutklinik’in kullanım oranlarında çok ciddi bir talep artışı yaşadıklarını söyleyen Ölmez, online sağlık hizmetlerine talebin gelecek yıllarda da artacağını ön gördüklerini vurguladı.