Yaklaşık 400 milyar dolar olan bulut bilişim pazarının 2025'te 2 kat büyüme ile 800 milyar doları aşacağı öngörülüyor.
Birçok şirketin bulut hizmetlerinden uzak durmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Teletek Genel Müdürü İlyas Turgut, iş süreçlerinin büyük çoğunluğunu bulut sistemlerine taşıyan şirketlerin yüzde 96’sının en az 1 bulut hizmetinden yararlandığını söyledi. 300 ile 400 milyar dolar arası pazar payına ulaşan bulut bilişimin, 2025'e kadar 2 katına çıkacağını belirten Turgut, 2021 ve sonrasında dünya çapındaki iş yüklerinin yüzde 94'ünün global bulut veri merkezleri tarafından kontrol edileceğini ifade etti.

HİBRİT BULUT BİLİŞİM 2021’E HAKİM OLACAK

Cisco'nun araştırmasına göre, dünya çapındaki iş yüklerinin yüzde 94'ü dünyanın önde gelen bulut veri merkezleri tarafından kontrol edileceğini söyleyen Turgut,  hibrit bulut bilişiminin 2021'e hakim olacağına dikkat çekti. Şu an itibarıyla çok sayıda şirketin iş akışlarını ve üretimlerini sürdürmek için hibrit bulut bilişim sistemini kullandığını vurgulayan Turgut, çok sayıda uzmanın 2021 yılında çeşitli şirketlerin hibrit bulut bilişime geçeceğine inandığını aktardı.
 Gelecekte çoğu insanını "Sanal Bulut Masaüstleri" üzerinde çalışacağını ifade eden Turgut, bunun kuruluşların, çalışanlarının cihazlarında çalışmak için harcadıkları süre için saat başı aboneliklerden yararlanarak donanım güncellemelerinin maliyetini ve yedek teknolojiyi elden çıkarma ihtiyacını ortadan kaldırabileceği anlamına geldiğini belirtti.  Şirketlerin dijitalleşme yolunu izledikçe kesinti süresinin maliyetinin de hızla artacağına dikkat çeken Turgut, Gartner’in son araştırmasında, IT kesinti sürelerinin her dakikasının 5 bin 600 dolara yakın maliyeti oluşturduğunun raporlandığını söyledi.