2020 yılında 1 milyar TL’nin üzerinde ciro elde eden oluklu mukavva üreticisi Ankutsan, bu yıl için 1,8 milyar lira ciro hedefliyor. 
Hızlı ve sürdürülebilir büyümenin en önemli kaynağını, müşterilerinin beklentilerine uygun, inovatif ve hızlı çözümler sunmaları olarak gördüklerini Ankutsan Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, Ankutsan’ın 2014 yılından bu yana her dönemde sektörünün oldukça üzerinde büyüme kaydettiğini vurguladı. 
Elde ettikleri büyümenin büyük bir başarı olduğunu belirten Kesgi, dünyayı saran virüsün yarattığı tüm olumsuz gelişmelere rağmen tarihlerinin en yüksek cirosuna ulaştıklarını ifade etti. Ankutsan olarak bu yılda büyümelerini sürdürecek, 2021 yılında 1,8 milyar TL ciro hedefini aşmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Kesgi, gelişen dijital altyapıları ve endüstri 4.0 yaklaşımı ile kurdukları üretim tesisleriyle dünyanın her yerine hizmet verir ve her yerinden ulaşılabilir konumda olduklarını söyledi. 

PAZAR LİDERLİĞİNİ KORUDULAR

2020 yılında Ankutsan ailesine dahil olan yeni müşterileriyle güçlerine güç katmaya devam edeceklerini aktaran Kesgi, geçen yıla göre tonaj bazında yaklaşık yüzde 30 büyüdüklerini, ihracatta pazar liderliği konumlarını koruduklarını kaydetti.
İhracatta dolar bazında yüzde 45 büyüme ve 50 milyon dolar ciro ile sektörde lider konumda olduklarını söyleyen Rüstem Kesgi, Turquality kapsamında dahil oldukları marka desteği programıyla birincil hedef pazarlarında hızla büyüyeceklerini ifade etti.