BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, model fabrikaların üreticiler için avantajlarından bahsetti. Ar, “Model fabrikalar firmaların yüzde 150'ye varan verimlilik artışı sağlamalarına yardımcı oluyor” dedi. 

MALATYA’DA MODEL FABRİKA KURULUYOR 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle kurulacak olan model fabrika ile ilgili toplantı düzenledi.  Toplantıda konuşma gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, “Bakanlığın desteğiyle 8 kente kurulan model fabrikalar sanayicilere hizmet verdi. Bu 7 ilimizde düzenleyeceğimiz paydaş toplantılarının ilkini de Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Model Fabrika Projesini hazırlayan ve bakanlığımıza sunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına sanayicilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Model fabrikalar sanayinin verimliliğini artıran projelerdir. Model fabrikalara gelen firma temsilcileri yalın üretimle ilgili eğitimlerini alıp kendi işletmelerinde uyguluyorlar. Bu eğitimler dijitalleşme yolunda önemli katkılar sağlıyor. Model fabrikalarımızdan faydalanan firmalarda yüzde 150'ye varan verimlilik artışlarının olduğunu görebiliyoruz. Firmalar ekstra hiçbir yatırım yapmadan sadece süreçleri yalınlaştırarak verimlilik artışlarını sağlayabilir. Böylesine önemli bir projenin Malatya'da hayata geçiyor olması, üstelik bölgede ilk olması da bizleri sevindiriyor. Bakanlık olarak tüm katkıyı sunacağız."

“MODEL FABRİKANIN KURULMASINA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya sanayisinin yalın üretim modelini benimsemesi açısından model fabrika oldukça önemli olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk model fabrikanın Malatya'da kurulması için öncülük ediyoruz. Bu açıdan oldukça gururluyuz. Model fabrikanın inşaat aşaması tamamlandı. Artık vücut bulması ve hızlı bir şekilde sanayicimize hizmet etmesi gerekiyor. Model fabrika sadece Malatya'ya değil bölgemize de hitap edecek." dedi. (AA)