İSTANBUL (AA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Tayfun Küçükoğlu, "Bu zor dönemi atlattığımızda inşaat malzemeleri sanayisinin uluslararası pazarda güvenilir bir sektör olarak daha üst seviyede konumlanacağına inancımız tam." dedi.

Türkiye İMSAD'ın konuyla ilgili açıklamasına göre, dernek tarafından 33. defa düzenlenen Gündem Buluşmaları toplantısı, Demirdöküm, GF Hakan Plastik ve Systemair HSK katkılarıyla internet üzerinden yapıldı.

"Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek" sloganıyla gerçekleştirilen online toplantıda söz alan Küçükoğlu, inşaat malzemesi sanayicileri olarak, önceliklerinin çalışanların sağlığını korumak, ofis ve fabrikaları salgından uzak tutmak olduğunu belirtti.

Salgına karşı gerekli tüm tedbirleri alarak hep birlikte üretimi sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Küçükoğlu, sektörün yüzde 90'a yakınının farklı koşullarda üretimeisürdürdüğünü aktardı.

Küçüoğlu, normalleşmeye kadar devam edecek belirsiz süreçte inşaat malzemeleri sanayisinin yurt içi ve yurt dışında sahip olduğu güçlü potansiyelini korumak ve geliştirmek adına ilk hedeflerinin organizasyonları korumak ve yaşatmak olması gerektiğini belirtti.

Salgın sonrası inşaat malzemeleri sektörünün, yurt içi ve yurt dışındaki gelişiminin güçlenerek devam edeceğine inandığını dile getiren Küçükoğlu, şöyle devam etti:

"Küresel salgın nedeniyle zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak bu süreci atlattığımızda inşaat malzemesi sanayisinin uluslararası pazarda güvenilir bir sektör olarak daha üst seviyede konumlanacağına inancımız tam. Hem coğrafi konumumuz, hem üretim kapasitemiz hem de ürünlerimizin kalitesi bu tezi destekliyor. Sektörümüzün, 'yeni normal' koşullarını en hassas derinlikte idrak edeceğine ve gereken hamleyi yapacağına eminim."