BURSA (AA) - 14 UR-GE ve bir HİSER projesi ile Türkiye lideri durumundaki BTSO, 45 yurt dışı programı, 30 alım heyeti programına imza attı. Yurt dışı bağlantılı önemli iş bağlantılarına imza attı.
2018 senesinde, uzay havacılıktan, raylı sisteme, tekstilden kimya sektörüne kadar 14 ayrı alım heyeti programını devreye alan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi (UR-GE) ve hizmet sektörü rekabet gücünün artırılması (HİSER) projelerine yoğunlaştı.

BTSO üyeleri, ABD, Rusya, Japonya, Almanya, Fas, Kazakistan, Kırgızistan, Romanya, Güney Afrika, Kenya, İran ve Fransa gibi pazarlarda, iş anlaşmaları bağıtladı.

Öte yandan, değişik branşlarda organize edilen, 30 alım heyeti ile önemli yurt dışı üretici ve ithalatçı firma yetkilileri Bursa'da misafir edilerek, proje katılımcıları ile iş geliştirildi.
Bursa'nın makina, havacılık, uzay savunma, kompozit, kimya, raylı sistemler, bebek ve çocuk konfeksiyonu, tekstil, gibi stratejik sektörlerinde potansiyelini yükseltmek için projeler çalışan BTSO, alım heyetleri çerçevesinde 4 bin 500 yabancı alıcıyı Bursa'da misafir etti. Bu etkinliklerin, şirketlerin ihracatına önemli katkı verdiği belirtiliyor.
 
TÜRKİYE'NİN UR-GE LİDERİ BTSO

Bursa, 2019’da yeni UR-GE projelerini devreye almaya hazırlanıyor. Türkiye’de otomotiv endüstrisinin kalbi olarak görülen Bursa, lokomotif sektöre, konut, yapı malzemeleri, işlenmiş mermer, asansör, mobilya, kauçuk gibi farklı alanlarda büyürken,  HİSER bünyesinde sürdürülebilir-yenilenebilir enerji sistemleri, inşaat ve sağlık turizmin de de, büyümeye yönelik projeleri devreye alacak.

FARKLI PAZARLARA AÇILMALIYIZ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, günümüzde, rekabet şartlarının ağırlaştığına işaret ederek şöyle konuştu: “UR-GE projeleri, şirketlerimizin, zengin bir yelpazede, farklı pazarlara açılmasına vesile oluyor. 
2018 yılını Bursalı sanayici son derece verimli tamamladı. 

Geçtiğimiz yıl,  uzay havacılıktan, tekstile, kimyadan, raylı sistemlere, kadar 14 ayrı alım heyeti programını başarıyla tamamladık. Bunları yaparken, Bursa iş dünyası son derece stratejik iş anlaşmalarına imza attı. Bundan sonra da, küresel ticarette varlığımızı daha fazla hissettirmeyi planlıyoruz.”