Bozankaya'nın yerli elektrikli otobüsleri İzmir, Eskişehir-Tepebaşı, Elazığ, Kayseri, Malatya ve Manisa'nın ardından şimdi de Ankara'da hizmet vermeye başlayacak.

AB FİNANSE ETTİ, BAKANLIK TARAFINDAN İHALESİ YAPILDI

Türkiye’nin ilk yerli yüzde 100 elektrikli otobüslerini 2014 yılında üretmeye başlayan ve 2017 yılıyla birlikte ikinci nesil araçların üretimine geçen firma, bugüne kadar Türkiye'nin bütün elektrikli otobüs projelerini yüksek ve yerli teknoloji ile gerçekleştirerek Türkiye'nin ulaşım ekosistemine dahil etti.

Firma son olarak, Avrupa Birliği IPA II programı kapsamında finanse edilen ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans İhale Birimi Başkanlığı (CFCU) tarafından ihalesi yapılan 12 metre elektrikli otobüs sözleşmesini imzaladığını duyurdu. 

Şirketin elektrikli otobüsleri, Başkent Ankara'da ulaşım hizmetleri veren ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürlüğü tarafından işletilecek.

MANİSA HALKININ HİZMETİNE SUNDU

Türkiye genelinde söz konusu araçlarını büyükşehir belediyeleriyle yapılan anlaşmalar ile il halkının hizmetine sunmaya devam eden firma, en son Manisa Büyükşehir Belediyesi ile anlaşarak araçlarını Manisa halkının hizmetine sunmuştu.

25 KM'DE 1 TL'LİK ENERJİ TÜKETİMİ YAPIYOR

Bu kapsamda 20 adet 18 metre ve 2 adet 25 metre olmak üzere toplamda 22 adet yüzde 100 elektrikli yeni nesil SILEO elektrikli otobüs Manisalılara hizmet veriyor.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen araç, 25 km.'de sadece 1 TL'lik enerji tüketimi yapıyor.