İSTANBUL (AA) - Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 27-28 Nisan tarihleri arasında düzenlediği "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunuyla ile Bartınlı çocukların yüzlerini güldürdü.

Bosch tarafından yapılan açıklamada; tüm Bartın halkının davetli olduğu oyunun, 27-28 Nisan tarihleri arasında Bartın Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelendiği bilgisi paylaşıldı.

Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen oyunda; Bartınlı çocuklar ile onların aileleri, hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun hem eğlendi, hem de güldü.

2 farklı günde ikişer temsille sahnelenen "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu, çocuklar ile aileleri tarafından yoğun  ilgiyle karşılandı.

Bosch Ev Aletleri, tiyatronun güldürürken öğreten gücünden faydalanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip geleceği korumaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Bu bağlamdaki  çalışmalarına 2008 yılında başlayan ve şu ana kadar 550'yi aşkın temsille 170 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmayı amaçlıyor.

Çevreye daha duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunma hedefiyle Bosch Ev Aletleri, bu amaçla 2010'den  bu yana Sadri Alışık Kültür Merkezi ile ortak çalışma yürütüyor.

Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından sahnelenen; çocuklara çevre bilinci ile hayvan ve doğa sevgisi verebilmek maksadıyla hazırlanan ve Türk çocuk edebiyatının önde gelen yazarlarından olan Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı  "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun, önümüzdeki sezonda de çok sayıda çocuk ile onların aileleriyle buluşacak.