İSTANBUL (AA) - Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile Kocaelili çocuklarla biraraya geldi

Bosch tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm Kocaeli halkının davetli olduğu oyun, 28-29 Mayıs tarihleri arasında Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde ücretsiz sahneye konuldu.

Kocaelili çocuklar  ile aileleri, Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen, hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun ile eğlenirken aynı zamanda öğrendi.

2 farklı günde ikişer temsille sahnelenen "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu, çocuklar ile aileleri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Bosch Ev Aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden faydalanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip geleceği korumaya yönelik çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu kapsamdaki çalışmalarına 2008 yılında başlayan ve günümüze değin 550'yi aşkın temsille 170 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Türkiye'nin her bir köşesine ulaşmayı amaçlıyor

Çevreye daha duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunma maksadıyla Bosch Ev Aletleri, bu anlamlı projede 2010 senesinden bu yana Sadri Alışık Kültür Merkezi ile beraber çalışıyor.

Çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak amacıyla gerçekleştirilen, Türk çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından olan Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı ve Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından sahnelenen "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu, gelecek dönemde de on binlerce çocuk ve ailesiyle buluşmaya devam edecek.