İSTANBUL (AA) - Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 6-7 Nisan tarihleri arasında "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile Samsunlu çocuklar için "perde" dedi!

Bosch tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm Samsun halkının davetli olduğu oyun, 6-7 Nisan tarihleri arasında Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde ücretsiz sahneye konuldu.

Samsunlu çocuklar ile aileleri, Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı amaçlayan oyunu izlereken hem eğlendi hem de öğrendi. 

2 farklı günde ikişer temsille perde açan "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu, çocuklar ile ailelerinin büyük ilgisiyle karşılandı.

Bosch Ev Aletleri, tiyatronun hem eğelndiren, hem de öğreten gücünden faydalanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip geleceği korumaya yönelik çalışmalarına var gücüyle devam ediyor. Bu bağlamdaki çalışmalarına 2008 yılında başlayan ve  şu ana dek 550'yi aşkın temsille 170 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Türkiye'nin her köşesine ulaşmayı amaçlıyor.

Çevreye daha duyarlı nesiller yetiştirilmesine fayda sağlamak maksadıyla Bosch Ev Aletleri, bu değerli projede 2010 senesinden bu yana Sadri Alışık Kültür Merkezi ile ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı amaçlayan, bu doğrultuda Türk çocuk edebiyatının en değerli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı ve Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından sahnelenen "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu, önümüzdeki sezonda de on binlerce çocuk ve ailesiyle bir araya gelecek.