Borusan’ın, 2018 yılı bütçesinin 5,2 milyar dolar olduğunu belirten, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, 2018 yılını 4,8 milyar dolar ciro ile kapatacaklarını belirterek, “"2018 yılı bütçemiz 5,2 milyar dolardı. İyi bir büyüme planlamıştık, gerçekleme, 4,8 milyar dolar olacak. Bununla beraber, dolar bazında yüzde 3 büyüme sağlıyoruz. 2017’de konsolide EBITDA'mız 520 milyon dolardı, 2018’de, 420 milyon dolar civarında olacak.

BORUSAN’IN DIŞ PAZAR GELİRİ NE KADAR?

Toplam 4,8 milyar dolarlık, 2018 yılı, ciromuzun 1,6 milyar dolarla, üçte birlik kısmı dış pazarlardan geliyor.
2018 yılı, daha iyi bir yıl olabilirdi. 2018’i böyle kapatıp, geçmişte bıraktığımıza seviniyoruz.
Bugünkü odağımız, artık kaçırılmayacak kadar çok ucuzlamış, BMW'ler Audi'ler var, yılı bitirmeden stokları bitirmekten başka bir konu düşünmüyoruz."

TÜRK İŞ ADAMI NE KADAR HIZLI BÜYÜR?

Eylül ve ekim aylarıyla ilgili karamsar tabloların gerçekleşmediğine işaret eden Uğur, “Korkulan bu iki ay geride kaldı. Bu saatten sonra korkulacak bir şey kalmadı, stabilite sağlanacaktır.
2019'da Türkiye'de maksimum haziran ayına kadar küçülme yaşanabilir. Bununla birlikte, hazirandan sonra ekonominin büyümeye geçmesini öngörüyoruz. Türk iş adamları küçülmeyi de, büyümeyi de, küçülmekten, büyümeye geçmeyi de çok hızlı becerebiliyor.

TÜRK İŞ DÜNYASI 2019’A HAZIR MI?

Türkiye karanlığı arkada bıraktı. Ve artık 2019'a hazırız, küçülmemiz gereken yerde küçüldüysek de, fırsatlarda oluştu. Borusan için en iyi pazar Amerika oldu. Amerika, en az beş yıl kadar yüksek koruma ve yüksek taleple gidecek gibi görünüyor." şeklinde konuştu.