Borusan, Dünya Banka'sının teknik desteği, PriceWaterhouseCoopers ve EY iş birliğiyle KAGİDER tarafından geliştirilerek uygulanan Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifika programı kapsamında FEM sertifikası almaya hak kazandı.

İş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına son vermek amacıyla hayata geçirilen ve bu anlamda iş dünyasına önemli katkılar sağlayan program çerçevesinde sertifika alan Borusan da uzun yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen çalışmalarıyla iş dünyasının öncüleri arasında yer alıyor, işe alımdan eğitime, kariyer planlamadan iletişime çeşitli alanlarda cinsiyet eşitliğini gözeten uygulamalarıyla öne çıkıyor.

"TÜM ŞİRKETLERİ SERTİFİKA ALMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Borusan’ı FEM sertifikasına layık bulunması nedeniyle tebrik eden KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Holding bünyesinde fırsat eşitliği sağlanmasına atfedilen öneme değinerek, "Bu sertifikaya hak kazanan kurumlar yapıları, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadının güçlenmesine duyarlı kurumlar. FEM sertifikasıyla bunu ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde de tescil ettiriyorlar." dedi.

Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ise, sertifaya almaya hak kazandıkları için memnun olduklarını dile getirerek, 2015'ten beri "Borusan Eşittir" platfomlarının altında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

"ÇALIŞMALARIMIZI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Firmalarındaki kadın çalışanların profesyonel gelişimlerini erkeklerle eşit koşullarda sürdürdükleri ve eşit fırsatlara sahip oldukları bir iş ortamı yaratmanın kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Ateş, "Bu yaklaşımı hayata geçirirken bir yandan tüm grup şirketlerimizde toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen bir kurumsal kültürün kökleşmesi ve sürekli güçlenmesi için çalışıyoruz; bir yandan da somut İnsan Kaynakları politikalarıyla eşitlikçi iş ortamını geliştirme ve pekiştirme yolunda adımlar atıyoruz. Bu yıl uygulamaya koyduğumuz Cinsiyet Gözlüğü programı kapsamında kadın çalışanlarımızın ve yöneticilerimizin sayısını artırmak yönünde somut hedefler koyduk. Başta CEO’muz Erkan Kafadar olmak üzere bütün genel müdürlerimiz bu politikaları uygulayacaklarını taahhüt ettiler. Bu bakımdan iş dünyasında önemli ve öncü bir adım attık." şeklinde konuştu. 

İş dünyasındaki dönüşümü desteklediği için KAGİDER'e teşekkür eden Ateş ayrıca, enine boyuna incelenen ve değerlendirilen bir süreç sonrasında layık görüldükleri sertifikanın fırsat eşitliğini güçlendiren kurumsal çalışmaları açısından önemli bir destek oluşturduğunu ve bu alandaki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

SIKI BİR DENETİMDEN GEÇİYORLAR

Söz konusu sertifika, iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımları ortadan kaldırmayı ve eğitimden işe alıma, kariyer planlamadan geliştirmeye kadar farklı süreçlerdeki eşitsizlikleri belirleyerek önüne geçmeyi amaçlıyor.

Program ile beraber iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek adına özel sektöre destek olmak, istihdam ve kazançlarda eşitliği destekleyerek Türkiye iş gücünde kadının üretkenliğini artırmak, ayrıca iş dünyasında fırsat eşitliği prosedürlerini teşvik etmek hedefleniyor. 

Program çerçevesinde; işe alım ve seçmede fırsat eşitliği, "eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik", "yönetimin fırsat eşitliği konusundaki taahhüdü", "kariyer destek uygulamaları", "performans değerlendirme ve terfide fırsat eşitliği", "iletişim ve kurumsal reklamlar" ile "geribildirim ve şikayetlerin izlenmesi" konuları bağımsız denetime tabi tutuluyor.