Boreas, yeni yapılanma sürecinde 100 milyon TL’lik fabrika yatırımı yapacak.
Boreas Genel Müdürü Müge Lülecioğlu, yeni kuracakları fabrikada stratejik planlamalarına göre sadece veri merkezlerine yönelik soğutma çözümleri değil, yeni nesil teknolojik çözümler de üreteceklerini söyledi. Yeni tasarladıkları fabrikada çevre dostu, enerjisini kendi üretebilen ve üretimde dijitalleşmiş bir yapı oluşturacaklarını belirten Lülecioğlu, istikrarlı büyümelerinin ardında, Ar-Ge çalışmaları ve stratejik planlamalarının olduğunu söyledi. Bu yıl ürünlerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak için tam otomatik panel büküm makinesi yatırımlarını hayata geçirdiklerini ve mevcut fabrikalarında diğer makinelerle de yapılacak yatırımların devam ettiğini kaydeden Lülecioğlu, Metal işlemede lazer kesim makinesi yatırımları ve çeşitli otomasyon destekleriyle üretimimizi sektörün standartlarını belirleyecek seviyeye getirdiklerini aktardı. 
Veri merkezleri için ürettikleri uçtan uca çözümlerin yanı sıra sektördeki büyük uluslararası firmalarla olan üretim anlaşmaları ile pazarda önde gelen firmalar arasında yer almayı planladıklarını ifade eden Lülecioğlu, günümüzün en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan iletişim sektöründe, veri kullanımının artmasıyla farklı müşteri taleplerine de cevap verecek DC Pro Hassas Kontrollü DX Klima cihazını pazara sunduklarını söyledi. Lülecioğlu, Türkiye pazarına ilk defa TB1 Eurovent sertifikasını getiren lokomotif ürünümüz klima santralleri, yüksek hijyen standartlarına sahip hijyenik klima santralleri, paket havuz nem alma santralleri, ısı geri kazanım cihazları, veri merkezi cihazları ve fan coil cihazlarından oluşan ürünlerini birçok ülkeye doğrudan veya bayilikleri aracılığıyla sunduğunu belirtti.

SÜREKLİ AR-GE ÇALIŞMALARI YAPIYORLAR

Pandemiye rağmen 2020’de firmalarının kritik süreci iyi yöneterek büyüme gösterdiğine dikkat çeken Lülecioğlu, Ürün gruplarında gizli tavan tipi fan coil, veri merkezlerinde kullanılan CRAC, CRAH ve mevcuttaki IEC cihazların ikinci neslini tamamlayarak daha kompakt ve verimli hale getirdiklerini aktardı. Sürekli Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ve özellikle veri merkezi çözümleriyle sektörde yarattıkları sinerjiyi artmayı hedeflediklerini vurgulayan Lülecioğlu, ısı geri kazanımlı taze hava cihazlarının  performansını artıracak ve kullanımını kolaylaştıracak geliştirmelerinin de olduğunu ifade etti.