Borusan Holding şirketlerinden Borçelik, 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde, Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi sıralamasında B kategorisinde birinci sırada yer alarak ödülün sahibi oldu.

40 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTI

Ürünlerde farklılaşmaya yönelik yatırımlar gerçekleştiren firma, 2017’de hayata geçirdiği Borçelik Ar-Ge Merkezi’nde yürütmüş olduğu çalışmalar ile yeni ürün, üretim ve yazılım teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.

Yurt içi ve yurtdışı üniversiteler, araştırma merkezleri ve TÜBİTAK gibi bilim kuruluşlarının beraberinde kendi sektörlerinin önde gelen liderleri olan müşterileriyle iş birliği gerçekleştirerek, Türkiye Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine katkı sunmayı amaçlayan Borçelik Ar-Ge Merkezi’nin çalışmaları Malzeme Geliştirme, Teknoloji Geliştirme ve Proses Geliştirme olmak üzere üç en temel eksende ilerliyor. Diğer bir odak nokta ise malzeme tedariğinin ötesine geçerek müşterileri ile birlikte, müşterilerinin ürünlerinde değer yaratacak yenilikler, ortak çözümler geliştirmek ve her alanda destek vermek.

Şirket içinde maliyet azaltma, verimlilik, sağlık ve güvenlik, şirket dışında ise yeni ürünler, Endüstri 4.0 teşvikleri ve güçlendirilmiş müşteri hizmetleri odağında olmak üzere Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme girişimlerine devam etmekte olan şirketin geride bıraktığımız yıl inovasyon alanında ticarileşmiş toplamda 8 projesi bulunuyor. Şirketin bu yıl tescil edilmiş global patent sayısı 2 olurken, tescil edilmiş ulusal patenti 5, tescil edilmiş yararlı model sayısı ise 2 oldu. 2021 senesinde 13 milyon TL’lik bir bütçeyi araştırma geliştirme çalışmalarına ayıran şirket, bugüne dek 40 milyon TL’nin üstünde kaynağı söz konusu çalışmaları için ayırdı.

"EKOSİSTEME KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ"

Çalışmaların neticesinde 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde ödül alan firma bu konudaki önemli hedefleriyle dikkat çekiyor.

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Borçelik Ar-Ge Direktörü Celal Seyalıoğlu, Ar-Ge, inovasyon ve dijital dönüşüm sayesinde rekabet avantajını korumak ve artırmak doğrultusunda çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüreceklerini dile getirdi.

Seyalıoğlu, sözlerini "Ar-Ge merkezimizi, geleceğin yeni nesil ürünlerini geliştirmek ve Endüstri 4.0 dönüşümü kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmaları tek çatı altında yürütmek üzere hayata geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada gerek ortaya çıkardığımız projeler gerek üstünde çalıştıklarımızla Ar-Ge, inovasyon ekosistemine katkı sağlamayı yanı sıra şirketimizi, sektörümüzü ve ülkemizi ileriye taşımayı amaçlıyoruz." diyerek tamamladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM