BMW, Çin’de açılışını gerçekleştirdiği Lida fabrikası ile grubun elektrifikasyon dönüşümü konusunda önemli bir attı. BMW’nin ilk saf elektrikli orta boy spor sedanı olan yeni BMW i3 Shenyang’da fabrikada üretime başlandı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN BİR ÜS OLACAK

BMW, yeni fabrikasını elektrikli araçlar için temel bir üretim üssü haline getirmeyi planlıyor. Bu atılımla birlikte Çin pazarından da önemli bir pay almayı hedefliyor. Çin’de Tesla ve diğer yerli markalarda üretim yaptığı için rekabetin yoğun olması dikkat çekiyor. BMW’nin Çin’deki elektrikli araç satışlarını ne ölçüde genişleteceği bir soru işareti. BMW’nin Çin’deki mevcut üretim üsleri Shenyang kentinde bulunuyor. Lida fabrikasının adı, bulunduğu Lida köyünden kaynaklanıyor. 2004’te üretime başlayan Dadong fabrikası, 2012 yılında üretime giren Tiexi fabrikası ve 2017 yılında üretime başlayan araç aküsü fabrikası da sayılırsa Lida fabrikası BMW’nin Çin’deki dördüncü fabrikası oldu. BMW, Lida fabrikasının üretim kapasitesinin artışıyla birlikte Shenyang üslerinin üretim kapasitesinin yılda 830 bin araca çıkacağını bildirdi.

“YENİ FABRİKA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren BMW Grubu'nun Çin Bölge Başkanı ve CEO'su Jochen Goller, “Çin pazarında elektrifikasyon dönüşümünün hızlandırılmasında yeni fabrikanın önemli bir rol oynayacak. Yeni fabrikanın üretim kapasitesinin yüzde yüz tamamen elektrikli araçlar için kullanılacak.” dedi. 


 

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI