İSTANBUL (AA)  - Türkiye'nin ileri gelen kara aracı üreticilerinden olan BMC, kısa bir süre önce ortaya çıkan pikap aracın farklı tiplerini üreterek geniş bir araç ailesi oluşturmayı arzuluyor.

BMC Yönetim Kurulu Üyesi olan Taha Yasin Öztürk, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye'nin en önemli teknoloji etkinliklerinden olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul), yeni araç projelerine ilişkin olarak  açıklamada bulundu.

Öztürk, festivale sayılı zaman kala ortaya çıkan pikap aracı 2 sene  önce geliştirmeye başladıklarını belirtti.

Aracın önce İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik personelinin meskun mahal ihtiyaçlarını gidermek amacıyla geliştirildiğini belirten Öztürk, sonrasında aracın değişip geliştiğini söyledi.

Aracın hem sivil versiyonunu geliştirmek, hem de askeri ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla yaklaşık 2 senedir çalıştıklarını belirten Öztürk, aracın ilk defa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fabrika ziyaretinde ortaya çıktığını anlattı.

Taha Yasin Öztürk, pikap aracın adını TEKNOFEST İstanbul kapsamından cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının planlandığını dile getridi.

Pikap araçla ilgili olarak sonradan zırhlandırma yapmadıklarına dikkat çeken Öztürk, aracın zırhlı şekilde üretimden çıktığını anlattı.