İSTANBUL (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Türk savunma sanayisi tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına verilen milli insansız hava araçlarının yanına tam otonom görev yapabilen  zırhlı kara araçları  da ekleniyor.

14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'19) katılan ve Türkiye'nin en önemli zırhlı kara aracı üreticilerinden olan BMC, Çok Amaçlı Zırhlı Araç Amazon'un yeni teknolojilerle donatılmış ve otonom sürüş yeteneği edinmiş olan prototipini görücüye çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da BMC'nin Sakarya Karasu Fabrikası'nın temel atma töreninde görülen Amazon, monokok gövdesi ve özel V tabanıyla mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı uluslararası standartlara uygun koruma düzeyine sahip.. Amazon'ün üstün koruma özellikleri ile geniş kullanım alanları, kullanıcılarına yüksek manevra imkanı sunuyor.

Meskun mahaller ile asimetrik savaş ortamları için özel olarak geliştirilen Amazon, BMC’nin yenilikçi bir teknolojiyle can verdiği çok özel bir proje olarak göze çarpıyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının gereksinimleri doğrultusunda geliştirilen Amazon, girilmesi son derecece zor ve tehlikeli ortamlarda, silahlı kuvvetler için yada yardım amaçlı askeri ve sivil görevlerde risksiz bir şekilde kullanılabilecek.