Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından organize edilen ve MenaPay’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Zirve’de teknolojik engeller, mevzuat ve kanunlarla ilgili düzenlemeler masaya yatırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun katıldığı Zirve kapsamında yapılan konferansta, blokzincirin etkilediği alanlar ve sektörler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Üç günlük Zirve’de ve gerçekleştirilen çalıştaylarda, 11 ülkenin 40’tan fazla konuşmacısı yer aldı ve sunumlar yaptı.

BLOKZİNCİR ALTYAPILI MENAPAY ÖDEME SİSTEMİ

Zirve’de bir sunum gerçekleştiren MenaPay yetkilileri, kripto para vasıtasıyla dijital ödeme sisteminin sunacağı güven, hız ve şeffaflığın önemine değindi.

İslami kurallara uyumlu bir ödeme sisteminin göreceği talebi vurgulayan ve Orta Doğu’da insanların yüzde 84’ünün dijital ödeme sistemlerini kullanmadığını dile getiren MenaPay İş Geliştirme Direktörü Burak Erdir, bu nedenle İslami kurallara uyumlu bir ödeme sisteminin taşıdığı büyük bir potansiyel olduğunu belirtti. 

Blokzincir altyapısına sahip MenaPay’ın CMO’su İlker Çıkrıkçılı ise, “Blokzincirin düşük maliyet, güvenlik, gizlilik, hız ve açık kaynak varlıklar gibi özellikleri ile geleceği şekillendireceğine inanıyoruz.” diye konuştu.