Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Biska Tekstil'in temelini attı. Bakan Varank, temel atma töreninde tekstil fabrikasının 9'uncu ayda üretime başlaması konusunda mühendislerden söz aldı.

YATIRIM DEĞERİ 400 MİLYON AVRO, 2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Biska Tekstil'in üretim tesisinin Niğde'yi tekstil sektöründe bir üst lige taşıyacağını ifade eden Varank, "Halihazırda Gaziantep OSB'de 2 fabrikasıyla faaliyetlerini sürdüren Biska Tekstil'in Niğde'ye yapacağı yatırımın değeri 400 milyon avro, planlanan istihdam da yaklaşık 2 bin kişi. Üç etap şeklinde yapılması planlanan ve 150 bin metrekare üzerine kurulacak İplik Üretim Tesisi'nin günlük 120 ton üretim kapasitesi olacak. Bu örnek yatırım dolayısıyla firma yetkililerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. İnşaat ve hazırlık süreçlerini hızlı bir şekilde tamamlayıp üretime geçme konusunda ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum." dedi.

"NİĞDE OSB'YE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK"

Niğde ziyaretinde ayrıca İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Belediye Ekmek Fabrikası'nı hizmete açan Bakan Varank, gerçekleştirilen yatırımlarla Niğde OSB'ye yeni bir soluk getirildiğinin altını çizdi.

Varank, açılışların ardından OSB toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Niğde OSB'nin Türkiye'nin önemli sanayi alanlarından birisi olduğuna dikkat çekerek 141 parsele sahip bölgenin, şu anda 94 sanayi tesisine ev sahipliği yaptığını ve 4 bin 160 kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Üretimin önemine vurgu yapan Varank, "Bir ülkenin ya da bir şehrin ekonomisinin taşıyıcısı organize sanayi bölgeleridir. OSB'lerdeki üretim tesislerinin çarkları ne kadar sağlıklı işlerse o şehir o kadar sağlıklı gelişir. İşte biz bu vizyon ile OSB’lerimizi daha da geliştirmek için her türlü desteği veriyoruz. Bir taraftan girişimcilerimizi teşvik ediyoruz, diğer taraftan OSB'lerimize ihtiyaç duydukları finansmanı sağlıyoruz." diye konuştu.

"BÜTÇEMİZİ, YATIRIMLARA VE HİZMETLERE AYIRIYORUZ"

Türkiye'ye değer katan her yatırımcının, girişimcinin ve emekçinin yanında olduklarının altını çizen Varank, söz konusu yatırımları planlarken onları asla yalnız bırakmadıklarını dile getirdi.

Bakan Varank, Biska için düzenledikleri teşvik belgesinin bunun en somut kanıtı olduğunu ifade ederek, "Firma bu belgeyle birçok vergisel avantaj başta olmak üzere ciddi desteklerimizden faydalanmış olacak. Tabii ki yatırımcılarımıza verdiğimiz destekler bunlarla sınırlı değil. OSB'lerin altyapılarını sağlamlaştırmak için de gerekli adımları atıyoruz. Nitekim, Ahiler Kalkınma Ajansımız aracılığıyla Niğde OSB'ye bir Su Arıtma Tesisi kazandırdık. OSB'nin temiz su ihtiyacını karşılayacak bu tesisle burada çalışan emekçi kardeşlerimize sağlıklı su temin edeceğiz. İşte biz bütçemizi yatırmalara ve hizmetlere ayırıyoruz." şeklinde konuştu.

"NİĞDE’YE 187 FABRİKA KAZANDIRDIK"

Bakan Varank, her zaman yatırım, üretim, ihracat ve istihdam dediklerini vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Niğde'ye 4 özel proje kazandırdık. Ama bu güzel şehre yatırımlarımız sadece bunlardan ibaret değil. Bakınız, 2002-2022 yılları arasında işletmelerimize 200 milyon TL'ye yakın kredi kullandırdık. OSB'lerde üretimdeki fabrika sayısını 31'den 218'e çıkardık. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine 12 milyon TL kaynak aktardık. Niğde'de KOBİ'lerimize KOSGEB Destek Programları çerçevesinde 62 milyon TL destek sağladık. Ahiler Kalkınma Ajansının kamu kurumlarından üniversitelere kadar 174 projeye verdiği destek 82 milyon TL'yi geçti. Yeter mi? Elbette hayır. Önümüzdeki dönemde de özellikle sizlerle sıkı istişare halinde Niğde'ye yakışır projelerimize, çalışmalarımıza devam edeceğiz." (AA)

“DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE “DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE