İSTANBUL (AA) –  Dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefini sürdüren Albaraka Türk, 2018'in şubat ayında ihraç ettiği Basel 3 uyumlu, vadesiz AT1 Sukuk işlemi ile Bonds & Loans Ödülleri'de "Yılın En İyi Finansal Kurumlar İşlemi" ödülüne layık görüldü. 205 milyon dolar tutarındaki bankanın AT1 Sukuk işlemi de "Yılın En İyi İslami Finans İşlemi" kategorisinde finale kaldı.

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, yaptığı açıklamada "İlave Ana Sermaye Sukuk işlemimizin sektörün önde gelen sermaye piyasası uzmanları, uygulayıcı ve yatırımcılar tarafından takdir edildiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

İşlemin sektörde ilk olması nedeniyle karşılaştığımız çok sayıda engelin aşılmasında önemli rol oynayan birlikte çalıştıklarımız hukuk firmaları, düzenleyici bankalar ve diğer üçüncü tarafların desteği olmasa bu işlemin başarıyla tamamlanması mümkün olamazdı." değerlendirmesinde bulundu. 

Verilen bilgiye göre, Şubat 2018'de, Basel 3 kriterlerine uygun olarak gerçekleştirilip İrlanda Borsası’na kote edilen, Türk bankacılık sektörü ve sermaye piyasaları için önemli bir yere sahip olan sukuk ihracı, aynı zamanda Türkiye’nin ilk ilave ana sermaye sukuk/bono işlemi olma özelliği taşıyor.