Yeni bir yatırım yapmaya hazırlanan Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech, Singapur'da mRNA (mesajcı RNA) teknolojisine dayanan aşıları için bölgesel bir merkez ve yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyor.

BÖLGESEL MERKEZ OLACAK, 80 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Konuyla ilgili olarak firmadan yapılan açıklamada, Güneydoğu Asya için bölgesel merkez olacak Singapur ofisinin 2021 yılında açılmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şirketin üretim ağını genişletmek amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiği ve bu kapsamda kurulacak Singapur’daki fabrikanın 2023 yılına kadar faaliyete geçmesinin beklendiği bildirildi.

Firmanın yeni tesisinde yaklaşık 80 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

"YETENEKLERİMİZİ GELİŞTİRMEDE STRATEJİK BİR ADIM"

Açıklamada ayrıca, firmanın Güneydoğu Asya’da üretime başlamasının Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu (EDB) tarafından desteklendiği bilgisi paylaşılarak, bunun gelecekteki salgın tehditlerine karşı hızlı yanıt vermeye de imkan sağlayacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan BioNTech Kurucu Ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, ülkenin öneminden bahsederek mükemmel bir iş ortamı sunduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Şahin, "Üretim ağımızda birden fazla noktamızın olması, küresel ayak izimizi artırmada ve yeteneklerimizi geliştirmede önemli bir stratejik adımdır.” şeklinde konuştu. (AA)