Bilişim Vadisi'nin mobilite alanındaki girişimcilere yönelik hayata geçirdiği "Mobilite Hızlandırma Programı"nın başvuru süresi, gelen yoğun talepler nedeniyle 14 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

ASELSAN İLE GÜÇLENDİ, ROBO SPONSORLUĞU ÜSTLENDİ

"Bilişim Vadisi, mobilite alanında faaliyet gösteren Ar-Ge firmaları girişimcilerini yetiştiriyor” mottosuyla düzenlenen hızlandırma programı kapsamında, Ar-Ge firmaları tarafından girişimcilere yoğun teknik mentörlük sunulacak, alanında uzman isimler eğitimler verecek.

Toplamda 8 hafta sürecek eğitim boyunca katılımcılar, Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi, Rekabet Stratejileri, Yeni Pazarlara Giriş ve Yatırımcı İlişkileri gibi bir çok alt başlıkta alanlarında uzman teknoloji firmalarıyla bir araya gelecekler.

ASELSAN'ın saha tecrübesi ve kurumsal paydaşlığı ile güçlenen programın gümüş sponsorluğunu ise Robo Otomasyon üstleniyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDAN SİBER GÜVENLİĞE...

Program ile Türkiye'nin mobilite ekosisteminin gelişmesine destek olacak, bu alanda faaliyet gösteren ya da proje geliştiren girişimcilere yoğun eğitim ve mentörlük programı ile fikirden ürüne giden yolda katkı sunulacak.

Robo Otomasyon Genel Müdürü Haluk Özcan, ORTEM Genel Müdürü Ömer Şahin Karaman, Rinnova Otomotiv Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Cenk Ünlü gibi isimlerin mentör olarak yer alacakları programa, "Elektrikli Araç Teknolojileri", "Otonom Araç Teknolojileri", "Batarya Sistemleri", "Siber Güvenlik" gibi başlıklarda çalışan girişimcilerin başvurması ve program sonunda girişimcilerin Teknoloji Hazırlık Seviyesi arası geçiş yapılmasının sağlanması planlanıyor.

Girişimciler, Vadinin girişimcilik ekosistemine yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerin yer aldığı Gelecek Burada sitesi üzerinden başvuru yapabiliyor.