KOCAELİ (AA) –  Lider Araştırmacılar Programı'na bugün itibarıyla 30'u aşkın ülkeden başvuru aldıklarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "200’den fazla dünyanın en iyi 100 üniversitesinden araştırmacı, Türkiye’de araştırmalarını sürdürecek." dedi.

Huawei-Bilişim Vadisi Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı açıklamada Varank, bugün itibarıyla Lider Araştırmacılar Programı'na 30'u aşkın ülkeden başvuru aldıklarını söyledi.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden 200’den fazla araştırmacının araştırmalarını Türkiye’de sürdüreceğini dile getiren Varank, ABD'nin başvuru sayısında birinci sırada yer aldığını, ABD'yi Almanya ve İngiltere'nin takip ettiğini aktardı.

"2007'de Hükümetler Arası İklim Değişikliği" panelinde yer alıp, ekipçe Nobel Barış Ödülü'nü almış bir profesörün de programa başvurduğunu kaydeden Varank, "Türkiye'de bilim yapmaya bilimin öncüleri,  'evet' dedi. Dünyanın en iyi araştırmacıları ülkemize taşınmaya karar verdi." diye konuştu.