Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar 13,1 milyon lira destek sağlanan BİGG GARAJ Projesine başvurular 12 Mart-1 Nisan döneminde yapılabilecek.

Teknoloji odaklı iş fikirlerini hayata geçirmek için meydana getirilen BİGG GARAJ için "etugaraj.org" adresinden detaylı bilgi alınarak başvuru yapılabilecek.

Teknolojik Ar-Ge ve inovasyon içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz hibe destek programı olan BİGG Programı kapsamında sağlanan teknoloji tabanlı girişimcilik eğitimleri, iş planı oluşturma ve proje yazma eğitimleri ile tüm mentorluk destekleri TOBB ETÜ TTO-GARAJ tarafından ücretsiz olarak yapılıyor.

TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisinin, 2015 senesinden bu yana BİGG GARAJ Programı kapsamında, 20'yi aşkınilde, çevrim içi olarak gerçekleştirdiği girişimcilik eğitimlerine 1000'i aşkın, mentorluk programına 500'ü aşkın girişimci katıldı ve 80 ekip 13,1 milyon lira geri ödemesiz hibe desteği almaya layık görüldü.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

BİGG Garaj Projesi, akıllı ulaşım, akıllı üretim sistemleri, enerji ve temiz teknolojiler, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme gibi tematik alanları kapsamakta

FORD TRUCKS VE IVECO MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI FORD TRUCKS VE IVECO MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezunlar programa başvuru gerçekleştirebiliyor.

Katılımcıların geçmişte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. aşaması kapsamında destek almamış olması, ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almaması gerekmekte. (AA)