TÜRKBESD tarafından açıklanan verilere göre, Kasım ayında iç satışlar buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırından oluşan dört ana üründe yüzde 16 artışla 521,381 adet olurken, ihracat ise yüzde 14 artışla 1.9 milyon adet olarak gerçekleşti.
2020'nin ilk 11 ayında ihracatta düşüş
Ocak-kasım döneminde ise ihracat yüzde 6 düşüşle 16.38 milyon adet oldu. İç satışlar ise  yüzde 12 artışla 6.05 milyon adet oldu.
Aşı konusunda sağlanan ilerleme ile birlikte 2021 yılın ikinci yarısından itibaren daha istikrarlı bir tablo ile karşılaşmayı umduklarını söylen TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, Son dönemde sektörün yassı çelik tedariğinde yaşanmakta olan sorunların ise beyaz eşya üretimi ve ihracatını olumsuz etkileyecek seviyeye ulaştığını ifade etti.

GİRDİ TEMENİNDE YAŞANAN ZORLUKLAR MALİYETİ ARTTIRMAKTA

İhracatın çok daha önemli olduğu bir dönemde, girdi temininde yaşanan zorlukların maliyetleri artırmakta ve üretimi riske sokmakta olduğunu vurgulayan Dinçer, sektörün gelecek dönemde ihracat ve üretim rekabetçiliğinin olumsuz etkilenmemesi adına yassı çelik ürünlerindeki mevcut gümrük vergileri ile ilave gümrük vergilerinin kaldırılması gerekliliğine dikkat çekti.