Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer, Türkiye beyaz eşya sektörünün yılda 4,5 milyar dolar civarında ihracat yapan ve yaklaşık 4 milyar dolar dış ticaret fazlası veren lokomotif bir sektör olduğunu söyledi.  
TÜRKBESD'e üye firmaların 2020 yılında 22 milyon adet beyaz eşya ihracatı gerçekleştirmeyi başardığına dikkat çeken Dinçer, beyaz eşya satışlarının 2021 yılının ilk 3 ayında artmaya devam ettiğini belirtti. 
TÜRKBESD'e üye firmaların 6 ana üründe toplam beyaz eşya satışları Ocak-Mart ayları arasında 2020 yılının aynı dönemine oranla yüzde 29 oranında arttığını ifade eden Dinçer,  yılın ilk çeyreğinde sektör açısından memnuniyet verici sonuçlar elde ettiklerini,  özellikle Türkiye'deki satışlarında çok başarılı bir ivmenin söz konusu olduğunu kaydetti.
Ocak-Mart arasında geçen yıl aynı döneme göre satışlarının yüzde 40, ihracatın da aynı dönemde yüzde 26 arttığını söyleyen Dinçer, iç satış ve ihracat olmak üzere 6 ana ürün grubundaki toplam satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 8 milyon 521 bin 513 adet olarak gerçekleştiğini belirtti. 

BEYAZ EŞYA FİYATLARI ARTACAK

TÜRKBESD üyesi firmaların mart ayındaki iç satışlarında da büyüme trendinin devam ettiğini bildiren Dinçer, üreticiler üzerinde zam yapma baskısı yarattığını, gelecek süreçte ürün fiyatlarına yansıyacak olan artışın talebin öne çekilmesi için faydalı olacağını aktardı. Ürün fiyatlarının ilerleyen dönemde artacağını belirten Dinçer, kısa dönemde bunun tüketici için bir fırsat olduğunu söyledi. (AA)