Austrian Post’un yüzde 80 hissesine sahip olduğu Aras Kargo’da Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum Türkiye’ye önümüzdeki beş yılda 1 milyar TL (yaklaşık 100 milyon Euro) yatıracaklarını açıkladı. 
Aras Kargonun günde 1 milyon kapı çaldığını belirten Umundum, şirketin toplam 200 milyon teslimat yapma hedefiyle 2020 yılını 2 milyar TL ciro ile kapatmasını beklediklerini söyledi.  Yeni yatırımlarla teknoloji şirketine dönüşmeyi amaçladıklarını ifade eden Umundum, şirketin gündeminde alternatif dağıtım modellerini geliştirmek ve pazarın ihtiyacı olan hizmetleri sağlamak olduğunu söyledi. Teknolojik altyapılarını kendilerini heyecanlandıracak şekilde geliştirmek istediklerini belirten Umundum, şirketin başarıya ulaşmasındaki en önemli faktörün insanlar ve çalışanları olduğunu söyledi. 

EK YATIRIMLAR DA GELEBİLİR

2016 yılında başlayan dijital dönüşüme devam edeceklerini ifade eden Umundum, büyüme hızına göre planladıkları 100 milyon Euro’ya ek yatırımların da gündeme gelebileceğini vurguladı. Austrian Post’un en çok gelir getiren yabancı şirketinin Aras Kargo olduğunu belirten Umundum, Türkiye’deki yüzde 26-27’lik pazar paylarını daha da yukarıya taşımak istediklerini söyledi. Pandemi sürecinde kurumlara ait kargoların düştüğünü belirten Umundum, buna rağmen müşterilere yönelik dağıtımların önceki yıla göre ikiye katlandığını vurguladı.