Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası açıldı. TMSF'nin 38 ildeki 797 şirkette kayyumluğunun sürdüğünü belirten Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, bugün bu yapının aktif büyüklüğünün 70 milyar lira seviyesine ulaştığını söyledi. 
Öz kaynak büyüklüğü hemen hemen 30 milyar liraya yükseldiğini, an itibarıyla istihdam sayısının 40 bin 403 olarak gerçekleştiğini aktaran Gülal, basiretli tüccar anlayışla bu şirketleri 4,5 yıldır yönettiklerini ve bunları aktif olarak yüzde 60 seviyesinde büyüttüklerini ifade etti. 
Holdingin aktif büyüklüğünün 17 milyar lira seviyesini aştığını belirten Gülal, 2020 büyümesinin de hemen hemen yüzde 20'ye yakın gerçekleştiğini belirtti. Bu süreçte 13 milyar lirayı aşan ciro rakamına ulaştıklarını vurgulayan Gülal, Bugün de TMSF kayyumluğu döneminde projekte edilen ve yatırımı gerçekleştirilen yepyeni bir tesisin açılışını yaptıklarını belirtti. 

128 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI

Bellona-6 üretim tesisinin, 50 bin metrekaresi kapalı alanda, toplam 75 bin metrekare alanda faaliyet göstereceğini söyleyen Gülal, 82 milyon lira tesis, 46 milyon lira makine tesisat yatırımıyla toplamda 128 milyon liralık yatırım bedeliyle projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti. 414 kişiye istihdam sağlayan tesis, tam kapasite çalışmaya başlayınca 600 kişiye ilave istihdam sağlayan fabrika haline geleceğine dikkat çeken Gülal, tesisin yıllık 480 bin adet yatak ve 420 bin adet sandalye kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Tesisin tam kapasiteye geçince aylık 40 milyon lira ciro üreten kuruluş haline geleceğini vurgulayan Gülal, Erciyes Anadolu Holding'in özellikle enerji departmanında 502 megavatlık bir yapıyla ülkenin önemli enerji aktörleri arasına girdiğini söyledi. 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da Kayseri'nin mobilyanın başkenti olduğunu ve bu yönünün öne çıkması gerektiğini belirtti.