BERLİN (AA) - Dünyanın ileri gelen ev teknolojileri üreticilerinden olan Beko, Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirilen tüketici elektroniği fuarı IFA 2019'da, sebze ve meyveleri hasat tazeliğinde saklayabilen inovatif teknolojisi HarvestFresh'i dünyaya ilk defa tanıttı.

Konuyla ilgili olarak Arçelik Türkiye Genel Müdürü olan Can Dinçer, Beko'nun 140'tan fazla ülkede faaliyette bulunduğuna dikkat çekerek, yeni olarak Hindistan, Pakistan ve Bangladeş pazarlarına da girdiklerini belirtti.

Arçelik'in Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Oğuzhan Öztürk de Beko'nun yenilikçi ve akıllı teknolojilerini tüketici iç görüleri ile yeni trendler ışığında biçimlendirdiklerini ifade ederek, Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımlar neticesinde ulusal ve uluslararası kuruluşlardan teşvik aldıklarını belirtti.

Beko HarvestFresh teknolojisi, gün ışığı döngüsünü simule ederek meyve ve sebzelerin hasat edildikleri günkü kadar taze saklanabilmelerini ve içerdikleri vitaminleri daha uzun süre korumalarına imkan sağlıyor. Buzdolaplarının sebzelik bölmesine yerleştirilen inovatif aydınlatma teknolojis sayesinde meyve ve sebzelerin vitamin değerleri muhafaza edilebiliyor.

HarvestFresh teknolojisine sahip olan buzdolaplarının 2020 senesinde piyasaya sunulması bekleniyor.